Familieliv på FDF Landslejr 2022​

Bo med din familie på landslejren

Landslejrlivet er en fantastisk oplevelse – også for familier. Lejrliv, nye venskaber og sjove aktiviteter for alle aldre, er blot nogle af de ting man kan opleve. Som familie kan man enten bo sammen med de lokale FDFere på en kredsplads eller i det særligt indrettede familieområde, Familielejren.

Der er to måder at deltage som familie på FDF Landslejr 2022

1. Familielejren – boområdet for familier med børn i 0-9 års alderen

Familielejren er landslejrens særlige boområde for familier. Her er tempoet, aktiviteterne og de praktiske faciliteter indrettet med blik for de mindre børn (0-9 år). Man bor i mindre hold sammen med andre familier, som man laver mad og aktiviteter sammen med. Landslejrens tema, mod, bliver udfoldet i børnehøjde med aktiviteter man kan deltage i, hvis man har lyst. Men i Familielejren skal der også være tid og rum til at man kan begejstres over et insektbo, fordybe sig i en leg eller tage med sin familie på tur på resten af lejren.

I Familielejren kan man bo i telt eller campingvogn (dog uden mulighed for tilslutning af el).

Det er endnu ikke fastlagt, hvor på Sletten Familielejren bliver placeret.

2. Familie på kredspladsen

Som familie kan man også bo på kredspladsen, altså der hvor FDFerne fra lokalområdet bor. Både små og store børn kan få virkelig gode oplevelser sammen på en landslejr. Det kan også være den mest oplagte løsning at bo med kredsen, hvis en af forældrene er leder, eller hvis man på anden måde skal være en aktiv del af kredsens lejrliv. Tag gerne en snak med kredsens landslejr-holdleder om fordele og ulemper ved at bo på kredspladsen.

Tilmelding

Som familie skal man tilmelde sig på samme måde som alle andre deltagere på FDF Landslejr. Tilmeldingen åbner 1. december 2021 her på landslejr.FDF.dk. Sidste tilmeldingsfrist er 1. marts 2022.

Lad jeres familier få del i landslejr-magien

Uanset om I har – eller overvejer at få – decideret familiearbejde i jeres kreds er det værd at tilbyde landslejroplevelsen til familier med tilknytning til kredsen. Det kan være relevant både for familier til børn, der skal med på kredspladsen, familier, hvor forældrene er eller tidligere har været ledere, og familier, der er helt nye i FDF. Når familier på den måde får en stor FDF-oplevelse sammen, kan det være startskuddet til øget eller fornyet engagement i det lokale kredsarbejde efterfølgende. Så giv gerne familierne i jeres lokalområde en direkte opfordring og invitation til at tage med på landslejr.

Familierne kan enten bo på kredspladsen eller i familieområdet. I bør tage en snak om, hvad både I og jeres familier foretrækker. Uanset om de bor det ene eller andet sted, er de velkomne til at deltage i de aktiviteter Familielivsudvalget arrangerer for denne målgruppe.

 

Hvis familier bor på kredspladsen

Kredspladsen er for mange kernen i landslejroplevelsen, og det kan familier sagtens tage del i. Når en hel familie får den oplevelse sammen med den lokale kreds, skabes der sandsynligvis venskaber og bånd, som rækker langt ud over sommeren 2022. Der kan naturligvis også være behov for familier, der kan give en hjælpende hånd med praktiske gøremål og fungere som aktive ledere. Vær dog også opmærksomme på om den pågældende familie faktisk har overskud til at hjælpe til – at være på lejr med små børn er i sig selv tidskrævende, og det kan være svært at skabe ro til middagslur og tidlig putning på en aktiv kredsplads.

Hvis familierne bor i familielejren

Familielejren er indrettet med øje for de behov, der er i familier med små børn. Der er særligt tilpassede aktiviteter for mindre børn, der er praktiske faciliteter som mikroovn og pusleplads og dagsprogrammet er tilrettelagt med tidlig ro for øje. Det er også muligt at bo i campingvogn i familielejren, hvis familien foretrækker det. I familielejren bor man også sammen i mindre klynger af familier, der har lejrplads og spiser sammen. Hvis jeres familier vælger at bo her, så lav gerne aftaler om besøg på kredspladsen og evt. fælles aktiviteter, så landslejren bliver en fælles oplevelse, der også fører til fornyet engagement i den lokale kreds efterfølgende.

Hvad skal kredsen tilbyde

  • Hvis familierne skal bo i familielejren skal de selv have grej med til madlavning, overnatning m.m. Snak derfor gerne med familierne om de har behov for og mulighed for at låne lejrgrej som kogespand, økse, presenning m.m. Man kan dog også sagtens være i familielejr med grill, campingstole og andet campinggrej, hvis det passer familien bedre end traditionelt lejrliv.
  • Fortræning – også for familierne kan det være en god ide at forberede sig på at skulle bo og lave mad udenfor i 10 dage, hvis man ikke i forvejen er vant til det. Har I flere familier, der skal afsted, kan I evt. hjælpe med at facilitere en weekendtur eller et dagsarrangement, hvor man øver nogle af disse ting.

Mere information

Der vil løbende blive tilføjet flere informationer her på siden. Følg også med i facebookgruppen Familieliv på Landslejr 2022.