Sådan skal vi bo

På FDF Landslejr 2022 skal kredse bo sammen med kredse fra samme landsdel i Ekspeditioner, med ca. 250 personer. Hensigten er at styrke de relationer og samarbejder, der allerede findes mellem kredse i lokalområdet – både forud for og efter landslejren. De mange Ekspeditioner blandes i Landskaber, og bor dermed side om side med kredse fra andre steder i landet.

Et stort puslespil

Sammensætningen af kredse i 36 forskellige Ekspeditioner gøres i et samarbejde mellem landslejrudvalget og hver landsdelsledelse. De 36 Ekspeditioner tilhører hvert sit Landskab.

Hvor skal du bo?

På oversigten over ekspeditioner kan du se, hvor din kreds skal bo.

Seniorerne får nærvær og store sus

Hver Ekspedition vil bestå af omkring 5-15 kredse, hvor én af dem er en særlig Seniorkreds, der skabes på landslejren. Her bor seniorerne fra Ekspeditionens kredse i samlet flok – og skal skabe lejrliv og ungdomsliv sammen. Seniorerne bor derfor centralt på landslejren, på samme vis som alle andre lejrdeltagere. Det skal give seniorerne mulighed for at tage traditioner med hjemmefra kredsen og, sammen med andre seniorer, skabe et hjem for hinanden. Et hjem, hvor seniorerne kan øve sig i at være unge sammen. Et hjem med ansvar og pligter, og med skævhed og god tid til snakke om det at være et ungt menneske på vej mod et ståsted.

Et særligt SeniorSpot

Et særligt SeniorSpot åbner fem gange i løbet af landslejren. Et udvalg med FDFere fra rundt i landet er i gang med at planlægge det særlige program, der skal være i Seniorområdet, også kaldet SeniorSPOT, – og landslejrchef Simon Stagis lover sus til seniorerne, når de samles:

– Gid jeg kunne være senior igen. For det bliver fantastisk at være en del af det orange sus, der vækkes til live, når 2000 seniorer sammen åbner seniorområdet på landslejren, fortæller Simon Stagis.

– At seniorerne kan bo centralt på lejren og være i tæt kontakt med børn og ledere hjemme fra deres egen kreds – og samtidig kan bevæge sig ud i et særligt målrettet og gennemtænkt SeniorSPOT flere gange på lejren, det kommer til at skabe små og store minder… måske for livet,” fortæller Simon.

SeniorSpot

Programmet i SeniorSpot vil byde på underholdning, fede koncerter, fest og dans og senioraktiviteter, der både bobler af kreativitet, fordybelse og eftertænksomhed.

– Vi koger alt det bedste seniorliv i FDF sammen på landslejren – alt det vi kender fra seniorkurser, Seniorfestival, Seniorcity og seniorarbejdet hjemme i kredsene – vækkes til live enten i Seniorkredsen hjemme i Ekspeditionen, i lejrens program eller i det særlige SeniorSpot.

Familieliv på lejren

Det vil på landslejr i 2022 være muligt at tage afsted på landslejr sammen med sin familie og mindre børn – og bo sammen med kredsen fra hjembyen eller i et særligt indrettet familieområde.

Landslejren er for alle – og lejren opleves på bedste vis sammen med børn og ledere fra den kreds, man tilhører, eller alternativt sammen med andre småbørnsfamilier i familielejren.